Tärkeää kyllä, mutta…

harrastukset

Lasten harrastaminen on tärkeää; kyllä!

Mutta, on todella paljon maksuttomia tai hyvin pienellä maksulla olevia harrastuksia, kun vaan vähän jaksaa selvittää asioita.  Nyt kuitenkin moni lapsi haluaa muotiharrastuksen (hevosurheilu, jääkiekko jne.), joissa maksut ovat todella korkeat. Toki noiden maksujen laskeminen voi olla tavoite, mutta… onko tämä: ”Jokaisella lapsella olisi vähintään yksi mieluinen harrastus ja mahdollisuus siihen”, Grahn-Laasonen sanoi. (Lähde: https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005789997.html?ref=rss) todellakin hallituksen tärkeimpiä asioita?! Tietenkin minäkin toivon, että lapsi voisi löytää itseään kiinnostavan harrastuksen, mutta usein ne harrastukset menevät porukan mukaan. Entä, jos porukalla (vanhempien kanssa porukalla) etsittäisiin niitä edullisia harrastuksia, joista on iloa, kenties hyötyäkin?! On paljon asioita, joista lapset eivät edes tiedä, joten eivät voi niitä siksi harrastaakaan.

Minusta aikana, jolloin todella moni iäkäs ihminen joutuu päättämään, kumman jättää hankkimatta, lääkkeet vai ravitsevan ruoan ja muutenkin jää huonolle hoidolle tai kokonaan hoidotta, ei hallituksen ykkösasia voi olla lasten harrastusten lisääminen. Nämä ikäihmiset ovat rakentaneet työllään tämän maan ja ansaitsevat todentotta myös tarpeellisen hoidon ja taloudelliset resurssit, joilla voi elää normaalia elämää.
Ensin leipää ja vasta sitten sirkushuveja.

-kuvat Pixabay

One Reply to “Tärkeää kyllä, mutta…”

  1. Ne ovat nämä tärkeilevät täti-ihmiset sellaisia, että se oma napa on lähinnä. Eikös tällä Grahn-Laasosella muuten ole 2013 syntynyt tytär? Siksikö ne viisivuotiaat piti saada myös Forssassa maksuttoman varhaiskasvatuksen piiriin? Tuli vaan mieleeni.

    Harrastukset ovat jokaiselle tärkeitä. Lapset kuitenkin aloittavat uuden harrastuksen eniten sen perusteella, mitä kaverit harrastaa tai aikoo harrastaa. Kun kiinnostus loppuu, harrastus lopetetaan, vaikka olisi maksettu miten kalliit maksut ja välineet. Mielestäni järjestöpuolella tulee vahvistaa lainavälinemahdollisuutta. Perheet voisivat yhdessä esim. naapurien tai lasten kavereiden vanhempien kesken pohtia yhteisiä harrastusmahdollisuuksia. Ei pidä olla vaan näyttääkseen jotain mukana harrastustoiminnassa.

    Valtion on tärkeämpää keskittyä huonossa taloudellisessa asemassa olevien olojen parantamiseen kuin alkaa jakaa kansalle huvituksia.

    Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.